Warmtepomp Pernis Rotterdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Pernis Rotterdam? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een relatief goedkope en verantwoorde oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere factoren. Verderop ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Pernis Rotterdam.
warmtepomp-installateur-3195

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig storingen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode-regio3195
Netnummer010 (+3110)
Gas-gebruik M3840 M3
Stroomgebruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Pernis Rotterdam

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn flink wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Pernis Rotterdam kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Pernis Rotterdam? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. deze website lees je in enkele stappen installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3195).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In het volgende stukje tref jij praktische informatie aangaande alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Pernis Rotterdam kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de potentiële besparing ligt op €230,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €13.500. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale gasketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Pernis Rotterdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-pernis-rotterdam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Aan de hand van de huidige subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5600. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3200. De eindfactuur wordt bepaald door allerlei facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25600Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€13700 – €21200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3700 – €7200Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5000 – €7250Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2425 – €5300Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Pernis Rotterdam consumeert om en nabij 840 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een maatschappij als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar varieert van €270 tot €310. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €155 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€740
Buitenlucht2600kWh€511€229
Bodemwarmte1825kWh€363€377
Hybride1350 kWh + 375 M3€548€192

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Pernis Rotterdam?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er gelden een paar vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Rotterdam?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de interessante groene lening bij gemeente Rotterdam. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.rotterdam.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Pernis Rotterdam. De omvang van de subsidie heeft te maken met model en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €700 tot doorgaans €3800. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Pernis Rotterdam (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ong. €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€150, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWC 102H112 KW€3000,-
LG Therma VHU141 U33 + CENTOWER 100/30110 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 9050A-HMD 213 KW€2600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Pernis Rotterdam aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota komt voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!