Warmtepomp Capelle aan den IJssel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Capelle aan den IJssel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende variabelen. Hierna lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Capelle aan den IJssel.
warmtepomp-installateur-2901

 • Minder impact op het milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidie

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Postcode-regio2901
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3790 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€114,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Capelle aan den IJssel

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit diverse versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Capelle aan den IJssel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw woning en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Capelle aan den IJssel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij de warmtepomp-vergelijker lees je in enkele stappen installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2901).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Bijgaand tref je accurate raadgeving met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Capelle aan den IJssel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.700 en €16.800. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.475 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Capelle aan den IJssel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-capelle-aan-den-ijssel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, het betekent veel lagere gaskosten. Middels de huidige subsidies realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7000. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €1900. De eindfactuur wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26200Veel vermogen, hoge investering
Water-water€14900 – €23500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3750 – €6000Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4150 – €6975Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2375 – €5950Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Capelle aan den IJssel gebruikt ongeveer 790 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €265 tot €300. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €175 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€673
Buitenlucht2400kWh€451€222
Bodemwarmte1775kWh€316€357
Hybride1600 kWh + 375 M3€485€188

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Capelle aan den IJssel?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Capelle aan den IJssel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan hebben we de erkende groene lening in de gemeente Capelle aan den IJssel. We hebben het over een een interessante lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.capelleaandenijssel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans is er de ISDE-subsidie Capelle aan den IJssel. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot wel €3400. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Capelle aan den IJssel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op zo’n €1800.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€250, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
LennoxAqua4 AAH104PS63 KW€7450,-
Stiebel-EltronWPL 10 I (220811)6 KW€1750,-
WaterkotteBasic Line Split 5011.5 (3x400V)8 KW€2100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een aangename leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Capelle aan den IJssel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Capelle-West en ‘s-Gravenland, Middelwatering-West, Middelwatering-Oost, Oostgaarde-Zuid, Oostgaarde-Noord, Schenkel, Schollevaar-Zuid, Schollevaar-Noord en Hoofdweg, Rivium en Fascinatio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!