Warmtepomp Maasvlakte Rotterdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Maasvlakte Rotterdam? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verscheidene facetten. Verderop check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Maasvlakte Rotterdam.
warmtepomp-installateur-3199

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud nodig
 • Veel geld besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcodegebied3199
Netnummer0181 (+31181)
Gasgebruik M3840 M3
Stroom-verbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Maasvlakte Rotterdam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. We hebben te maken met tal van versies. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maasvlakte Rotterdam kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het verblijf en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Maasvlakte Rotterdam? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze vergelijker tref je eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3199).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna vind je praktische info over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Maasvlakte Rotterdam kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.800 en €15.900. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.125 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Maasvlakte Rotterdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maasvlakte-rotterdam

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door actuele subsidies profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €7100. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke investering wordt getekend door verschillende aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €26100Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€17300 – €20900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5500 – €7500Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4100 – €7425Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2400 – €5050Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Maasvlakte Rotterdam verbruikt ongeveer 840 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier van energie als Greenchoice of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €250 tot €305. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €200 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€744
Buitenlucht2750kWh€498€246
Bodemwarmte1850kWh€350€394
Hybride1300 kWh + 425 M3€536€208

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Maasvlakte Rotterdam?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Rotterdam?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Rotterdam. Dit is een tijdelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.rotterdam.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Maasvlakte Rotterdam. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot maar liefst €2250. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Maasvlakte Rotterdam (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ongeveer €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecSW 82H19 KW€2800,-
LG Therma VHM051M U435 KW€1800,-
Alpha InnotecLWD 90A-HTD8 KW€2100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Maasvlakte Rotterdam aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!