Warmtepomp Ridderkerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Ridderkerk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een economische en verantwoorde wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ridderkerk.
warmtepomp-installateur-2981

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Hogere woningwaarde
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Postcode-regio2981
Netnummer0180 (+31180)
Gas-verbruik M31130 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ridderkerk

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit diverse systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ridderkerk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt de woning en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Ridderkerk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van deze pagina doorzoek je in een zeer korte periode leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2981).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij waardevolle raadgeving over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Ridderkerk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en de besparing loopt op tot €220,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.600 en €18.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.000 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Ridderkerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ridderkerk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6400. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €1900. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van verschillende facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23100Passief koelen, erg duur
Water-water€16500 – €21600Ook koelende functie
Lucht-lucht€4400 – €6100Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5500 – €7500Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2675 – €5850Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Ridderkerk verbruikt ongeveer 1130 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Essent of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing fluctueert tussen de €240 tot €370. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €190 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€708
Buitenlucht2450kWh€467€241
Bodemwarmte1700kWh€326€382
Hybride1425 kWh + 425 M3€503€205

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ridderkerk?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is actief naast jouw normale CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Ridderkerk?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario is er de duurzame groene lening via jouw gemeente Ridderkerk. Het is een interessante lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.ridderkerk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, normaliter is er de ISDE-subsidie Ridderkerk. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €725 tot ongeveer €1700. Nieuwsgierig naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ridderkerk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ongeveer €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
LGMulti V ARUN100LTE4 + ARNH10GK2A231 KW€4400,-
Stiebel-EltronLWZ 304 Integral (233897)3 KW€1450,-
WaterkotteEco Touch DS 5027.5 Ai NC (B/W)18 KW€3600,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Ridderkerk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Zo voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Est, Oost, Drievliet, Het Zand, Slikkerveer, Bolnes, Rijsoord, Oostendam, Donkersloot, Verenambacht, Cornelisland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!