Warmtepomp Hoek van Holland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Hoek van Holland? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Hoek van Holland.
warmtepomp-installateur-3151

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook dienen als koeling
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig storingen
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcodegebied3151
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M3840 M3
Stroom-verbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoek van Holland

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit allerlei toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoek van Holland heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hoek van Holland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl bekijk je in een zeer korte periode de beste installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3151).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij actuele info aangaande actuele warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Hoek van Holland kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €325,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.800 en €18.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het echte verschil is de input van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.450 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Hoek van Holland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoek-van-holland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €5800. Een hybride variant is er vanaf €2700. De eindfactuur wordt vastgesteld door allerlei variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23900Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€16800 – €24300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4350 – €6100Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4900 – €6650Hoge subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2300 – €6100Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Hoek van Holland gebruikt circa 840 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing varieert van €265 tot €325. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €125 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€733
Buitenlucht2450kWh€498€235
Bodemwarmte2075kWh€352€381
Hybride1475 kWh + 525 M3€535€198

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hoek van Holland?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een paar voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Rotterdam?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Rotterdam. Het betreft een tijdelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.rotterdam.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hoek van Holland. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot maar liefst €3400. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hoek van Holland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) ontvang je grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1925.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWCV62H36 KW€2800,-
LGHU161 U33 / HN1616T NB0 IWT10 KW€2150,-
Alpha InnotecLWD 7070A/RX-HMD 2R13 KW€2600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hoek van Holland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door verwarmen en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!