Warmtepomp Leiderdorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Leiderdorp? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Leiderdorp.
warmtepomp-installateur-2351

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Hoog rendement

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
Postcodegebied2351
Netnummer071 (+3171)
Gas-gebruik M31140 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Leiderdorp

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tal van producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leiderdorp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Leiderdorp? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van deze pagina vind je zonder problemen de beste installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2351).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Op deze website vind jij veelzijdige details die gaan over de diverse warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Leiderdorp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €340,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.500 en €23.600. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.525 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Leiderdorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leiderdorp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het betekent een significant lagere energierekening. Met behulp van lucratieve subsidies heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2000. De totaalprijs is gebaseerd op velerlei zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24300Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€15900 – €24300Kan ook koelen
Lucht-lucht€5500 – €6125Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5200 – €6925Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2100 – €5750Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Leiderdorp gebruikt ong. 1140 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schommelt tussen €235 tot €380. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €155 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€694
Buitenlucht2300kWh€486€208
Bodemwarmte1900kWh€347€347
Hybride1425 kWh + 475 M3€521€174

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Leiderdorp?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantalvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Leiderdorp?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Leiderdorp. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.leiderdorp.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, vaak is er de ISDE-subsidie Leiderdorp. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €700 tot doorgaans €2400. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Leiderdorp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ong. €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
LGTherma V HU143 U32 / HN1639 NK210 KW€2300,-
Stiebel-EltronLWA 100 (221470)0 KW€1100,-
WaterkotteEco Touch DS 5012.5 Ai RC (B/W)9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Leiderdorp aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!