Warmtepomp Vrouwenakker

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Vrouwenakker? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een voordelige en verantwoorde oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €245,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van diverse aspecten. Op onze website vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Vrouwenakker.
warmtepomp-installateur-1428

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Weinig storingen
 • Flinke besparing

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcodegebied1428
Netnummer0297 (+31297)
Gas-gebruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Vrouwenakker

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er zijn verscheidene versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vrouwenakker kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Vrouwenakker? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vind je snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1428).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl tref je praktische toelichtingen inzake de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Vrouwenakker kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €245,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.400 en €20.800. We spreken over 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke merk wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.050 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Vrouwenakker (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vrouwenakker

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je realiseert flink lagere energiekosten. D.m.v. een flinke subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €5700. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €1900. De totaalprijs komt tot stand door verscheidene factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27400Passief koelen, relatief duur
Water-water€17100 – €20200Koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €6100CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5300 – €6250Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2650 – €7000Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Vrouwenakker gebruikt circa 1440 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing varieert van €215 tot €335. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €200 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€683
Buitenlucht2475kWh€464€219
Bodemwarmte2025kWh€328€355
Hybride1425 kWh + 600 M3€499€184

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Vrouwenakker?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Nieuwkoop?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via jouw gemeente Nieuwkoop. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.nieuwkoop.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Vrouwenakker. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot doorgaans €2350. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vrouwenakker (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op om en nabij €1950.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf zo’n €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecANK020H 230 Volt5 KW€1650,-
iDMTERRA AL 24 Twin; 81031119 KW€3200,-
Western AirconditioningTETRIS W REV HP 5.256 KW€7400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vrouwenakker aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik heeft te maken met de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!