Warmtepomp Nieuwveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Nieuwveen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €250,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nieuwveen.
warmtepomp-installateur-2441

 • Helemaal van het gas af
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcodegebied2441
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwveen

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat diverse toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwveen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Nieuwveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek jij zonder moeite (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2441).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje tref jij toepasbare toelichtingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuwveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.500 en €23.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.525 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwveen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar, je realiseert veel minder stookkosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is er vanaf €6700. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2400. De factuur is afhankelijk van specifieke aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23100Hoge besparing, dure installatie
Water-water€13200 – €22600Beste rendement
Lucht-lucht€4650 – €6375Eenvoudige installatie
Lucht-water€4750 – €6150Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2250 – €6900Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nieuwveen verbruikt ongeveer 1440 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing fluctueert tussen de €270 tot €355. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €150 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€679
Buitenlucht2325kWh€462€217
Bodemwarmte1800kWh€326€353
Hybride1475 kWh + 475 M3€496€183

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuwveen?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Nieuwkoop?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er de milieu georiënteerde groene lening in de regio Nieuwkoop. We hebben het over een een speciale lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.nieuwkoop.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in de regel is er de ISDE-subsidie Nieuwveen. Hoeveel je krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €925 tot doorgaans €3250. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuwveen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je plusminus €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ongeveer €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecWWB20+WWSB1210 KW€2500,-
LennoxeComfort GAH07038 KW€4950,-
Alpha InnotecLW 140 L12 KW€2500,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Nieuwveen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan mag je ervan uitgaan dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!