Warmtepomp Woerdense Verlaat

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Woerdense Verlaat? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan meerdere factoren. Verderop lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Woerdense Verlaat.
warmtepomp-installateur-3652

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook in staat woning te koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode3652
Netnummer0172 (+31172)
Gas-verbruik M31440 M3
Stroomgebruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Woerdense Verlaat

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit honderden producten. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Woerdense Verlaat biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Woerdense Verlaat? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker lees jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3652).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop bekijk jij toepasbare info omtrent actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Woerdense Verlaat kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €7.000 en €14.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.375 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Woerdense Verlaat (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-woerdense-verlaat

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Gelukkig, je realiseert een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies geniet jij van een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6000. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2300. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24100Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€13300 – €25000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4950 – €6075Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4100 – €6625Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2375 – €6750Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Woerdense Verlaat verbruikt plusminus 1440 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €245 tot €320. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €155 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€719
Buitenlucht2775kWh€467€252
Bodemwarmte2000kWh€324€395
Hybride1550 kWh + 450 M3€503€216

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Woerdense Verlaat?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Nieuwkoop?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij de gemeenten Nieuwkoop. Het is een interessante lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.nieuwkoop.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Woerdense Verlaat. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €950 en kunnen oplopen tot €3300. Interesse naar de actuele subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Woerdense Verlaat (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze om en nabij €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij zo’n €2375.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AT-TECLWP4-175 Split13 KW€2600,-
MAXA AdvantixCalido-D 3000 KW€1100,-
Alpha InnotecSWC 122K314 KW€3200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Woerdense Verlaat aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor vermijd je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!