Warmtepomp Ter Aar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Ter Aar? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart al snel €290,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal zaken. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ter Aar.
warmtepomp-installateur-2461

 • Kies voor een beter milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Snel terugverdiend

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcodegebied2461
Netnummer0172 (+31172)
Gas-gebruik M31440 M3
Stroom-gebruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ter Aar

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit diverse toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ter Aar kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Ter Aar? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze website lees jij zonder moeite erkende installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2461).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf bekijk je bruikbare aanbevelingen aangaande beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ter Aar kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €240,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €16.700. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Ter Aar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ter-aar

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €7200. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2500. Het prijskaartje wordt berekend door verscheidene randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €27000Hoog rendement, erg duur
Water-water€17600 – €20000Koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6400Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4650 – €6250Gemakkelijk plaatsen, verbruikt veel stroom
Hybride€2075 – €5200Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ter Aar verbruikt pakweg 1440 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €265 tot €300. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €190 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€681
Buitenlucht2750kWh€477€204
Bodemwarmte1750kWh€341€341
Hybride1500 kWh + 400 M3€511€170

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ter Aar?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere vereisten: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Nieuwkoop?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Nieuwkoop. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.nieuwkoop.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ter Aar. De omvang van de subsidie heeft te maken met energielabel en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot doorgaans €4000. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ter Aar (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze plusminus €1800.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecWWB21+WWSB1210 KW€2500,-
LennoxeComfort GAH09053 KW€6450,-
Alpha InnotecLW 180L15 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Ter Aar aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee zorg je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Degelijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren betekent een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!