Warmtepomp Noorden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Noorden? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van meerdere aspecten. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Noorden.
warmtepomp-installateur-2431

 • Een duurzame oplossing
 • Constante temperatuur
 • Je woning van het gas af
 • Een zeer hoog rendement
 • Flinke besparing

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcodegebied2431
Netnummer0172 (+31172)
Gas-gebruik M31440 M3
Stroomgebruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Noorden

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit tal van producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noorden biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Noorden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker vergelijk je snel en eenvoudig erkende installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2431).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Hierna vind jij uitgebreide toelichtingen omtrent de type warmtepompenen wat schikt naar jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Noorden kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.600 en €11.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft relevante pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.900 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Noorden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noorden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel lagere gaskosten. Met behulp van een hoge subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7200. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3000. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van allerlei randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23600Veel besparen, prijzig
Water-water€13300 – €22300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4250 – €6975Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5200 – €6250Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2150 – €5100Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Noorden gebruikt grofweg 1440 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €255 tot €330. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €195 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€677
Buitenlucht2775kWh€447€230
Bodemwarmte1925kWh€311€366
Hybride1500 kWh + 600 M3€481€196

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Noorden?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Nieuwkoop?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de interessante groene lening in de regio Nieuwkoop. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.nieuwkoop.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, dikwijls is er de ISDE-subsidie Noorden. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot plusminus €2900. Informeren hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Noorden (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ong. €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€250, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecWWC 440X42 KW€6000,-
LennoxeComfort GAH05530 KW€4150,-
Alpha InnotecLW 12110 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Noorden aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!