Warmtepomp Zevenhoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Zevenhoven? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval profiteer je van een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei facetten. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Zevenhoven.
warmtepomp-installateur-2435

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan woning ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcodegebied2435
Netnummer0172 (+31172)
Gas-gebruik M31440 M3
Stroom-gebruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zevenhoven

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit flink wat onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zevenhoven heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Zevenhoven? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare erkende installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2435).
 2. Specificeer de woning. Denk aan soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de mate van isolatie. In de paragraaf hierna lees je samengestelde adviezen aangaande de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zevenhoven kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing loopt op tot €180,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.500 en €11.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw moderne gasketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.275 en €4.825 bij een verwarmingsmonteur uit Zevenhoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zevenhoven

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Echter, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een hoge subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €5900. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €1900. Het prijskaartje komt tot stand door verschillende aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26400Hoge subsidie, prijzig
Water-water€16200 – €23300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3550 – €7000Relatief lage investering
Lucht-water€4150 – €6925Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2625 – €6050Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zevenhoven verbruikt plusminus 1440 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar fluctueert tussen de €220 tot €300. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €160 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€678
Buitenlucht2700kWh€454€224
Bodemwarmte2100kWh€319€359
Hybride1525 kWh + 400 M3€488€190

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zevenhoven?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Nieuwkoop?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten Nieuwkoop. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.nieuwkoop.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Zevenhoven. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €575 tot gemiddeld €3550. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zevenhoven (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op grofweg €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal circa €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecWWB 202 KW€2800,-
LennoxeComfort GAH06035 KW€4650,-
Alpha InnotecLW 14012 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Zevenhoven aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!