Warmtepomp Hedel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Hedel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame methode om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal variabelen. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Hedel.
warmtepomp-installateur-5321

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Toekomstbestendig
 • Veilige en regelbare warmte
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcodegebied5321
Netnummer073 (+3173)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hedel

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden diverse oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hedel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Hedel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze website bekijk je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5321).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Hierna check je accurate raadgeving met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Hedel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €175,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.500 en €21.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.700 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Hedel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hedel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert flink lagere energiekosten. Geholpen door een hoge subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7700. De hybride warmtepomp is er vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door diverse variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €24300Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17500 – €20400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3750 – €6125Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5400 – €6025Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2400 – €6500Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hedel consumeert grofweg 1750 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energie aanbieder als Engie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing schatten we op €235 tot €360. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €140 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€667
Buitenlucht2425kWh€460€207
Bodemwarmte1675kWh€327€340
Hybride1375 kWh + 500 M3€494€173

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hedel?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Maasdriel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Maasdriel. Het is een speciale lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.maasdriel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hedel. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €950 tot plusminus €3650. Interesse hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hedel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je pakweg €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Climavenetai-BX-N 006M5 KW€1800,-
NIBEF1245-5 (PC)6 KW€2800,-
CIATGEOCIAT Modular 45HT9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hedel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!