Warmtepomp Hurwenen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Hurwenen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €315,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Verderop lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hurwenen.
warmtepomp-installateur-5327

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcodegebied5327
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroom-verbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hurwenen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je vindt tientallen producten. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hurwenen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hurwenen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze website lees je moeiteloos installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5327).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals soort woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Verderop lees je bruikbare details ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Hurwenen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €12.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw traditionele gasketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.400 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Hurwenen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hurwenen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een fors lagere energierekening. D.m.v. lucratieve subsidies profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6800. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2300. De uiteindelijke investering wordt getekend door diverse onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €23100Hoog rendement, dure installatie
Water-water€15700 – €21700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4050 – €6950Verwarmen en koelen
Lucht-water€4900 – €6100Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2600 – €6100Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Hurwenen gebruikt plusminus 1750 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €235 tot €380. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €165 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€669
Buitenlucht2525kWh€435€234
Bodemwarmte2000kWh€301€368
Hybride1400 kWh + 550 M3€468€201

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hurwenen?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een aantaleisen: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Maasdriel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario is er de unieke groene lening bij de gemeenten Maasdriel. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.maasdriel.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hurwenen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €950 tot wel €3200. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hurwenen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze grofweg €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Climavenetai-BX-N 010M8 KW€1950,-
NIBEF1245-8 (PC)9 KW€2800,-
CIATGEOCIAT Power 50HT11 KW€2900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Hurwenen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar wel stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!