Warmtepomp Velddriel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Velddriel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verscheidene facetten. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Velddriel.
warmtepomp-installateur-5334

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcodegebied5334
Netnummer0418 (+31418)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Velddriel

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verscheidene systemen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Velddriel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Velddriel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker tref je snel (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5334).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Op deze website doorzoek je samengestelde info m.b.t. populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Velddriel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €185,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €21.600. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elke installatie heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.775 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Velddriel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-velddriel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Gelukkig, het resulteert in een fors lagere energierekening. Via ISDE subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €5700. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2100. De totaalprijs wordt mede bepaald door specifieke variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24500Hoog rendement, hoge investering
Water-water€15000 – €24900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5400 – €6775Relatief lage investering
Lucht-water€4500 – €6175Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2825 – €5950Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Velddriel verbruikt circa 1750 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €275 tot €390. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €145 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€672
Buitenlucht2425kWh€457€215
Bodemwarmte1975kWh€323€349
Hybride1500 kWh + 450 M3€491€181

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Velddriel?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Maasdriel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Maasdriel. Dit is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.maasdriel.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Velddriel. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €625 tot maar liefst €2700. Interesse naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Velddriel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze ong. €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Climavenetai-BX-N 013T10 KW€2300,-
NIBEF1145-5 (PC)6 KW€2800,-
CIATGEOCIAT Power 120HT25 KW€4300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Velddriel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren zorgt voor een optimale leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!