Warmtepomp Alem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Alem? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Alem.
warmtepomp-installateur-5335

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode-regio5335
Netnummer0418 (+31418)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Alem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan flink wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Alem kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Alem? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker vergelijk je veelzijdige (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5335).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Hierna tref je veelzijdige informatie ten aanzien van populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Alem kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €185,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.900 en €17.700. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.225 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Alem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-alem

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op veel lagere gaskosten. Aan de hand van ISDE subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €7600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door meerdere variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24900Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14700 – €24800Koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €7225Lage aanschafprijs
Lucht-water€4900 – €6400goede performance, buitenunit maakt geluid
Hybride€2900 – €5550Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Alem verbruikt om en nabij 1750 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €300. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €170 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€673
Buitenlucht2325kWh€464€209
Bodemwarmte1650kWh€330€343
Hybride1600 kWh + 575 M3€498€175

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Alem?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een aantalrandvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Maasdriel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via de gemeente Maasdriel. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.maasdriel.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Alem. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €975 en kunnen oplopen tot €3150. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Alem (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je grofweg €1925.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Climavenetai-BX-N 015T12 KW€2350,-
NIBEF1145-6 (PC)7 KW€2800,-
CIATDYNACIAT LG 180A (excl. back-up heater)65 KW€8300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Alem aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan zorg je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie betekent een prettig leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!