Warmtepomp Hoenzadriel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Hoenzadriel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van diverse factoren. Als je iets verders scrollt check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hoenzadriel.
warmtepomp-installateur-5333

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5333
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoenzadriel

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoenzadriel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Hoenzadriel? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van onze vergelijker ontdek jij bruikbare (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5333).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand lees je omvangrijke details omtrent de type warmtepompenen wat aansluit op jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoenzadriel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.500 en €19.400. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.350 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Hoenzadriel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoenzadriel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel minder stookkosten. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6800. Een hybride systeem is er vanaf €2000. De factuur wordt berekend door specifieke facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23200Geen geluid, erg duur
Water-water€15700 – €24600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4850 – €7375Verwarmen en koelen
Lucht-water€3850 – €7050Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2875 – €6900Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Hoenzadriel verbruikt circa 1750 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing komt uit tussen de €270 tot €340. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €130 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€671
Buitenlucht2700kWh€450€221
Bodemwarmte1800kWh€315€356
Hybride1575 kWh + 600 M3€483€188

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hoenzadriel?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Maasdriel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Maasdriel. Het is een unieke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.maasdriel.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Hoenzadriel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €575 tot plusminus €2500. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hoenzadriel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ong. €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij pakweg €2450.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Climavenetai-BX-N 010T8 KW€1950,-
NIBEF1245-1214 KW€3200,-
CIATGEOCIAT Power 90HT20 KW€3800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hoenzadriel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota heeft te maken met verwarmen en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!