Warmtepomp Ammerzoden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Ammerzoden? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. Hierna lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ammerzoden.
warmtepomp-installateur-5324

 • Helemaal van het gas af
 • Verkoeling in de zomer
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5324
Netnummer073 (+3173)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ammerzoden

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan meerdere versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ammerzoden kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bestudeert de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Ammerzoden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je waardevolle leveranciers en installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5324).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp haalt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina doorzoek je handige aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Ammerzoden kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je bespaart al snel €230,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.200 en €23.200. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.875 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Ammerzoden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ammerzoden

Interessante systemen:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot flink lagere energiekosten. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6400. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3500. De totaalprijs wordt mede bepaald door velerlei onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €24600Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€15100 – €21500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4850 – €6825Relatief voordelig
Lucht-water€3500 – €6200Gemakkelijk plaatsen, hoog energiegebruik
Hybride€2325 – €5450Snel en goedkoop

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ammerzoden gebruikt pakweg 1750 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €235 tot €330. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €165 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€668
Buitenlucht2775kWh€468€200
Bodemwarmte1650kWh€334€334
Hybride1525 kWh + 350 M3€501€167

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ammerzoden?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Maasdriel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Maasdriel. Het betreft een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.maasdriel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Ammerzoden. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €900 tot maar liefst €3650. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ammerzoden (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) heb je recht op pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze om en nabij €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2100.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Climavenetai-BX-N 008M6 KW€1900,-
NIBEF1245-6 (PC)7 KW€2800,-
CIATGEOCIAT Power 50H11 KW€2900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Ammerzoden aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren zorgt voor een prettig wooncomfort zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!