Warmtepomp Heerewaarden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Heerewaarden? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Op ons warmtepomp-portaal lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Heerewaarden.
warmtepomp-installateur-6624

 • Duurzame investering
 • Kan ook werken als airco
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode6624
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heerewaarden

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit meerdere systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heerewaarden kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Heerewaarden? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze tool vind je waardevolle installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6624).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop check jij waardevolle details aangaande de type warmtepompenen wat past bij jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heerewaarden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €230,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.000 en €21.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.250 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Heerewaarden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heerewaarden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een interessante subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7600. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2800. De eindfactuur wordt gecalculeerd door verscheidene facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €23400Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€17700 – €22500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4700 – €6500Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5500 – €6600Weinig onderhoud, veel stroom benodigd
Hybride€2850 – €6700Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Heerewaarden verbruikt om en nabij 1750 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €275 tot €330. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €180 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€668
Buitenlucht2750kWh€448€220
Bodemwarmte1625kWh€314€354
Hybride1500 kWh + 400 M3€481€187

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Heerewaarden?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Standaard zijn er een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt samen met jouw traditionele gasketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Maasdriel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente Maasdriel. Het is een kortlopende lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.maasdriel.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heerewaarden. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot maar liefst €3300. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Heerewaarden (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je circa €1825.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CTCEcoPart 406 + CTC Basic7 KW€2800,-
RemkoWKF 120 Duo17 KW€3000,-
ClivetWSN-XEE 26249 KW€5900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Heerewaarden aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!