Warmtepomp Kerkdriel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Kerkdriel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en ecologische manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Kerkdriel.
warmtepomp-installateur-5331

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Klaar voor de toekomst
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode-regio5331
Netnummer0418 (+31418)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kerkdriel

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kerkdriel biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Kerkdriel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door onze website lees jij eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5331).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Verderop check jij handige raadgeving ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Kerkdriel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.100 en €17.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.900 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Kerkdriel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kerkdriel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je realiseert een significant lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €6100. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2400. De factuur kan men berekenen met diverse variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25800Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€14700 – €21600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4100 – €7475Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3900 – €7000Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2075 – €6000Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Kerkdriel verbruikt ong. 1750 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier van energie als Eneco of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €245 tot €400. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €170 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€670
Buitenlucht2300kWh€442€228
Bodemwarmte2025kWh€308€362
Hybride1550 kWh + 500 M3€476€194

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Kerkdriel?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij is actief naast jouw traditionele gasketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Maasdriel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de regio Maasdriel. We hebben het over een een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.maasdriel.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Kerkdriel. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €875 en kunnen oplopen tot €2150. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kerkdriel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je circa €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Climavenetai-BX-N 013M9 KW€2050,-
NIBEF1245-10 (PC)12 KW€3000,-
CIATGEOCIAT Power 65HT14 KW€3050,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Verderop tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Kerkdriel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!