Warmtepomp Well

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Well? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €350,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal elementen. Op deze pagina bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Well.
warmtepomp-installateur-5855

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Well

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Well kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter inspecteert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Well? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij warmtepomprevolutie.nl check je eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5855).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna check je praktische gegevens aangaande de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Well kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €3.200 en €11.000. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft weer individuele gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.300 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Well (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-well

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij een royale subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €7100. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels diverse onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €23300Hoge besparing, erg duur
Water-water€15200 – €21700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3500 – €6925Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4400 – €7150Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2150 – €5050Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Well gebruikt ongeveer 1750 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing schommelt tussen €265 tot €365. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €150 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€689
Buitenlucht2775kWh€455€234
Bodemwarmte1900kWh€317€372
Hybride1550 kWh + 550 M3€489€200

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Well?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Maasdriel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Maasdriel. We hebben het over een een interessante lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.maasdriel.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Well. Hoeveel je krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €625 tot doorgaans €3400. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Well (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf pakweg €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€125, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimerHTM063 KW€1450,-
OutesAHb09E6 KW€1750,-
ClimavenetaWWR 0041MS DHW215 KW€3150,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Well aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!