Warmtepomp Haalderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Haalderen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een relatief goedkope en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €295,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Haalderen.
warmtepomp-installateur-6685

 • Helemaal van het gas af
 • Kan ook werken als airco
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6685
Netnummer0481 (+31481)
Gasgebruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Haalderen

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met velerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haalderen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Haalderen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via warmtepomprevolutie.nl check je direct installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6685).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind je veelzijdige adviezen aangaande actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Haalderen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €20.400. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.525 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Haalderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haalderen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar, je realiseert een significant lagere energierekening. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €7700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2700. De eindfactuur wordt vastgesteld door verscheidene aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €27100Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€16900 – €20200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €6675Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3650 – €6300Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2000 – €6450Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Haalderen verbruikt pakweg 1460 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Delta of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €275 tot €385. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €140 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€699
Buitenlucht2800kWh€475€224
Bodemwarmte1900kWh€336€363
Hybride1600 kWh + 475 M3€510€189

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Haalderen?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden enkele van deze mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Lingewaard?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we een speciale groene lening van je gemeente Lingewaard. Dit is een kortlopende lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.lingewaard.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Haalderen. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €875 tot doorgaans €2750. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Haalderen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je grofweg €1775.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€100, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CTCEcoPart 414 + CTC EcoZenith 55017 KW€3500,-
RemkoHTS 260 Frankfurt Solar14 KW€2700,-
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 5.19 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Haalderen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bemmel, Gendt, Huissen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!