Warmtepomp Gendt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Gendt? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een economische en duurzame benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €245,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal factoren. Verderop bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Gendt.
warmtepomp-installateur-6691

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Meer leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcodegebied6691
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Gendt

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit fors wat producten. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gendt kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Gendt? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met deze website check je snel leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6691).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp gebruikt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Verderop tref jij bruikbare toelichtingen omtrent beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Gendt heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.500 en €18.800. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.875 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Gendt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gendt

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door ISDE subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €5600. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke investering hangt af van specifieke variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €24600Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€16600 – €22600Koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €7225Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4100 – €6400goede performance, buitenunit in zicht
Hybride€2450 – €5700Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Gendt verbruikt circa 1460 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Delta of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schatten we op €245 tot €360. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €170 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€702
Buitenlucht2475kWh€456€246
Bodemwarmte1950kWh€316€386
Hybride1550 kWh + 450 M3€491€211

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Gendt?

Niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden een aantalmitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt samen met jouw traditionele gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaard?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij de gemeenten Lingewaard. Kort gezegd een tijdelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.lingewaard.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Gendt. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €525 tot maar liefst €3350. Informeren hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Gendt (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je zo’n €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf plusminus €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CTCEcoPart 425 + CTC Ecologic26 KW€4400,-
RemkoHTS 260 Stuttgart Solar14 KW€2700,-
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 8.112 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Gendt aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met verwarmen en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bemmel, Gendt, Huissen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!