Warmtepomp Bemmel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Bemmel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. Hierna vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bemmel.
warmtepomp-installateur-6681

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Ook in staat woning te koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode-regio6681
Netnummer0481 (+31481)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bemmel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan verschillende producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bemmel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Bemmel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels deze pagina tref jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6681).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder tref je bruikbare informatie die gaan over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Bemmel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.500 en €24.600. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.725 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Bemmel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bemmel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door middel van actuele subsidies haal jij een korte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2800. De totaalprijs komt tot stand door specifieke factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27800Veel vermogen, hoge investering
Water-water€14400 – €22800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5200 – €7250Kan ook als airco werken
Lucht-water€4350 – €6325Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2350 – €6450Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Bemmel gebruikt pakweg 1460 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Essent of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €235 tot €300. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €160 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€697
Buitenlucht2425kWh€460€237
Bodemwarmte1950kWh€321€376
Hybride1525 kWh + 475 M3€495€202

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Bemmel?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaard?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via de gemeente Lingewaard. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.lingewaard.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bemmel. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot maar liefst €2350. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bemmel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op pakweg €1725.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
CTCEcoPart 412 + CTC EcoZenith 55013 KW€3100,-
RemkoHTS 260 Köln14 KW€2700,-
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 3.15 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Bemmel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Een solide isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bemmel, Gendt, Huissen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!