Warmtepomp Ressen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Ressen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €325,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal facetten. Op onze website lees je meer info over een warmtepomp kopen in Ressen.
warmtepomp-installateur-6684

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcodegebied6684
Netnummer0481 (+31481)
Gas-gebruik M31460 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ressen

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan meerdere toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ressen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ressen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van onze tool doorzoek jij vandaag nog de beste installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6684).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Op deze website doorzoek jij handige details inzake populaire warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ressen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.100 en €14.500. We spreken over 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke pomp heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale gasketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Ressen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ressen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. Middels een hoge subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke investering is afhankelijk van specifieke facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €27200Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€16800 – €24400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4550 – €7200Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4050 – €6675Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2400 – €5400Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Ressen gebruikt grofweg 1460 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €220 tot €375. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €180 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€698
Buitenlucht2475kWh€468€230
Bodemwarmte1600kWh€328€370
Hybride1300 kWh + 525 M3€503€195

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ressen?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaard?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario kan je profiteren van een speciale groene lening in de gemeente Lingewaard. Het gaat om een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.lingewaard.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ressen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €975 tot gemiddeld €2800. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ressen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je grofweg €1525.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoPart 414 + CTC Ecologic16 KW€3400,-
RemkoHTS 260 Frankfurt14 KW€2700,-
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 4.16 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ressen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bemmel, Gendt, Huissen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!