Warmtepomp Doornenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Doornenburg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een zuinige en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Verderop tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Doornenburg.
warmtepomp-installateur-6686

 • Vermindering Milieu-impact
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcodegebied6686
Netnummer0481 (+31481)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Doornenburg

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan verschillende producten. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Doornenburg heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woonruimte en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Doornenburg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. deze website vind je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6686).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website check je waardevolle info inzake alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Doornenburg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en water water leveren met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €235,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.800 en €13.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.050 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Doornenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-doornenburg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door ISDE subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €6000. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2900. De factuur wordt bepaald aan de hand van verscheidene zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €25100Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16200 – €20200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4700 – €6950Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5450 – €6000Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2600 – €7000Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Doornenburg gebruikt circa 1460 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energieleverancier als Engie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar varieert van €250 tot €340. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €165 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€700
Buitenlucht2475kWh€483€217
Bodemwarmte1725kWh€343€357
Hybride1600 kWh + 400 M3€518€182

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Doornenburg?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantalvoorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaard?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan hebben we de erkende groene lening bij gemeente Lingewaard. Dit is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.lingewaard.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Doornenburg. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €900 en lopen op tot wel €2050. Informeren naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Doornenburg (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1975.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ongeveer €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTCEcoPart 417 + CTC Ecologic19 KW€3700,-
RemkoHTS 260 Mannheim14 KW€2700,-
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 6.110 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Doornenburg aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren leidt tot een aangenaam wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bemmel, Gendt, Huissen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!