Warmtepomp Huissen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Huissen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en ecologische wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €210,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei elementen. Hierna vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Huissen.
warmtepomp-installateur-6851

 • Helemaal van het gas af
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Eenvoudig te bedienen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode-regio6851
Netnummer026 (+3126)
Gasgebruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Huissen

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt flink wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Huissen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Huissen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze tool tref jij moeiteloos (verwarmings)installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6851).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek je accurate gegevens inzake de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Huissen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €290,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.000 en €16.000. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke pomp wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw reguliere gasketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.450 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Huissen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-huissen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar, het betekent een significant lagere energierekening. Door middel van een flinke subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is er vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3000. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels allerlei zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27900Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€16800 – €22200Kan ook koelen
Lucht-lucht€5400 – €7075Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5200 – €7100Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2875 – €6650Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Huissen verbruikt om en nabij 1460 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing fluctueert tussen de €265 tot €315. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €170 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1075m3€710
Buitenlucht2525kWh€476€234
Bodemwarmte1600kWh€334€376
Hybride1400 kWh + 425 M3€511€199

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Huissen?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een aantalvoorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaard?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Lingewaard. Dit is een speciale lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.lingewaard.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Huissen. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het product. De subsidies variëren van €975 tot wel €2200. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Huissen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze plusminus €1550.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2100.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
CTCEcoPart 435 + CTC EcoZenith 55040 KW€5650,-
RemkoWKF 70 Compact Stuttgart5 KW€1800,-
ClivetWSHN-EE 8131 KW€4900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Huissen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bemmel, Gendt, Huissen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!