Warmtepomp Angeren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Angeren? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Angeren.
warmtepomp-installateur-6687

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcodegebied6687
Netnummer026 (+3126)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Angeren

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Angeren biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Angeren? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels deze website check jij bruikbare warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6687).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder doorzoek je omvangrijke toelichtingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Angeren kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing loopt op tot €205,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.900 en €12.300. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.450 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Angeren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-angeren

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. Dankzij een interessante subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7100. Een hybride variant koop je al vanaf €2800. De factuur is afhankelijk van verscheidene factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €26600Hoge subsidie, erg duur
Water-water€18000 – €20700Kan ook koelen
Lucht-lucht€3550 – €7150Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4450 – €6950Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2900 – €6500Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Angeren consumeert grofweg 1460 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar varieert van €220 tot €305. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €185 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1025m3€701
Buitenlucht2350kWh€491€210
Bodemwarmte1950kWh€351€351
Hybride1525 kWh + 475 M3€526€175

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Angeren?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat eisen: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaard?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Lingewaard. Dit is een aantrekkelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.lingewaard.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Angeren. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €875 tot plusminus €2450. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Angeren (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je grofweg €1725.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij plusminus €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CTCEcoPart 417 + CTC EcoZenith 55020 KW€3800,-
RemkoHTS 260 Stuttgart14 KW€2700,-
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 7.111 KW€2400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een gezond wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Angeren aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee zorg je dat warme lucht verloren gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bemmel, Gendt, Huissen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!