Warmtepomp Diepenheim

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Diepenheim? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende randvoorwaarden. Verderop ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Diepenheim.
warmtepomp-installateur-7478

 • Een verantwoorde warme woning
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcodegebied7478
Netnummer0547 (+31547)
Gasgebruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Diepenheim

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit flink wat onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Diepenheim kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Diepenheim? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je eenvoudig warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7478).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Bijgaand doorzoek jij omvangrijke details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Diepenheim kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.200 en €16.000. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.100 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Diepenheim (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-diepenheim

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6100. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2800. De uiteindelijke rekening komt tot stand door velerlei onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €24000Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€16300 – €21600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4000 – €6550Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5050 – €6025Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2075 – €5250Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Diepenheim gebruikt plusminus 1660 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een maatschappij als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing ligt tussen de €270 tot €360. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €160 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€750
Buitenlucht2425kWh€525€225
Bodemwarmte1675kWh€375€375
Hybride1500 kWh + 550 M3€563€188

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Diepenheim?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hof van Twente?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er de interessante groene lening bij de gemeenten Hof van Twente. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.hofvantwente.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Diepenheim. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €750 tot wel €1500. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Diepenheim (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1825.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinSEHVVX20BAW + SERHQ020BAW120 KW€3300,-
SiracLSQ10RC19 KW€3050,-
DaikinERLQ006(**)V3 + EHVX08S26(**)9W5 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Diepenheim aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!