Warmtepomp Markelo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Markelo? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €220,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Verderop check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Markelo.
warmtepomp-installateur-7475

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Comfortabel leefcomfort
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7475
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Markelo

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden verschillende toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Markelo kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Markelo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van onze vergelijker tref jij direct warmtepomp installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7475).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf tref je handige adviezen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Markelo heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.700 en €14.300. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.000 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Markelo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-markelo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar, het betekent veel minder stookkosten. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7800. Een hybride oplossing is er vanaf €2400. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26700Veel vermogen, hoge investering
Water-water€15800 – €20900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4850 – €6450Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4100 – €6975Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2350 – €5500Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Markelo verbruikt circa 1660 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €220 tot €400. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €155 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€749
Buitenlucht2725kWh€517€232
Bodemwarmte1675kWh€367€382
Hybride1575 kWh + 450 M3€554€195

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Markelo?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele van deze zaken: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Hij wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hof van Twente?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Hof van Twente. Kort gezegd een interessante lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.hofvantwente.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Markelo. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot gemiddeld €1600. Informeren naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Markelo (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je pakweg €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinEWYQOO8BAVP7 KW€2000,-
SiracLSQ06RC13 KW€2450,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHVX16S18(**)3V12 KW€2350,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Markelo aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!