Warmtepomp Goor

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Goor? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een relatief goedkope en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €255,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden. Verderop tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Goor.
warmtepomp-installateur-7471

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Flinke besparing

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcodegebied7471
Netnummer0547 (+31547)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Goor

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn fors wat installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goor kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Goor? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van de warmtepomp-vergelijker check jij in enkele stappen verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7471).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina check jij toepasbare informatie over de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Goor heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €14.000. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft relevante voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Goor (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goor

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Echter, het draait uit op flink lagere energiekosten. D.m.v. een interessante subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7500. Een hybride systeem is er vanaf €2100. De totaalprijs wordt getekend door velerlei zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €24600Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17900 – €21000Beste rendement
Lucht-lucht€4250 – €6450Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4000 – €6375goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2975 – €5100Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Goor verbruikt om en nabij 1660 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €245 tot €325. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €130 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€748
Buitenlucht2450kWh€509€239
Bodemwarmte1875kWh€359€389
Hybride1475 kWh + 525 M3€546€202

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Goor?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hof van Twente?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Hof van Twente. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.hofvantwente.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Goor. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €950 en lopen op tot wel €3800. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Goor (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je ong. €1700.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinEWYQOO6BAVP6 KW€1900,-
SiracLSQ05RC11 KW€2250,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHVX16S18(**)3V12 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Goor aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!