Warmtepomp Bentelo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Bentelo? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een voordelige en milieuvriendelijke methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €175,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende factoren. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Bentelo.
warmtepomp-installateur-7497

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Meer leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcodegebied7497
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bentelo

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit diverse producten. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bentelo biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Bentelo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze website ontdek je snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7497).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de manier van isoleren. In het volgende stukje bekijk je veelzijdige details omtrent populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Bentelo kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.300 en €18.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.250 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Bentelo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bentelo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Via actuele subsidies heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €7000. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2200. De uiteindelijke rekening komt tot stand door allerlei onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €25700Veel vermogen, hoge investering
Water-water€17400 – €20000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4500 – €7075Relatief lage investering
Lucht-water€5250 – €7150Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2025 – €6350Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bentelo consumeert plusminus 1660 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energieleverancier als Eneco of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €240 tot €335. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €200 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€653
Buitenlucht2675kWh€444€209
Bodemwarmte1950kWh€313€340
Hybride1450 kWh + 425 M3€477€176

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bentelo?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hof van Twente?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de regio Hof van Twente. Het betreft een tijdelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.hofvantwente.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Bentelo. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €500 en lopen op tot wel €2300. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bentelo (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ongeveer €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ong. €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinEWWP-014KBW1N14 KW€3050,-
SiracLSQ04RW10 KW€2800,-
DaikinERRQ011(**)Y1 + EKHBRD011(**)Y1 Altherma HT9 KW€2050,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bentelo aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie resulteert in een gezond binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!