Warmtepomp Delden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Delden? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €210,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal variabelen. Verderop vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Delden.
warmtepomp-installateur-7491

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Toekomstbestendig
 • Veilige manier van verwarmen
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode-regio7491
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Delden

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden allerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Delden kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Delden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze website ontdek je zonder moeite (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7491).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand check je uitgebreide toelichtingen aangaande actuele warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Delden kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.500 en €20.400. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw huidige HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.100 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Delden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-delden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €7700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door verscheidene onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €27600Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€15100 – €23000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5350 – €6125CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4550 – €6875Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2975 – €6000Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Delden verbruikt ong. 1660 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energieleverancier als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schatten we op €230 tot €335. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €160 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€650
Buitenlucht2350kWh€423€228
Bodemwarmte1650kWh€293€358
Hybride1525 kWh + 575 M3€455€195

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Delden?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen verschillende zaken: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hof van Twente?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je kiezen voor de unieke groene lening in de regio Hof van Twente. Kort gezegd een unieke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.hofvantwente.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Delden. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €650 tot doorgaans €2900. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Delden (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergeven ze om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ong. €1750.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij circa €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€225, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinSEHVVX32BAW + SERHQ032BAW127 KW€3850,-
SiracLSQ015RC3 KW€1300,-
DaikinERLQ008(**)V3 + EHVX08S26(**)9W7 KW€2000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Delden aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor verhinder je dat de warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!