Warmtepomp Ambt Delden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Ambt Delden? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere zaken. In het volgende kopje tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ambt Delden.
warmtepomp-installateur-7495

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Klaar voor de toekomst
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Veel geld besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode-regio7495
Netnummer074 (+3174)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ambt Delden

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit flink wat installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ambt Delden kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ambt Delden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze vergelijker vergelijk je bruikbare de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7495).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna check jij waardevolle aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ambt Delden kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €315,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €6.800 en €24.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Ambt Delden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ambt-delden

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een flinke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €8000. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3300. De factuur is afhankelijk van verscheidene zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €26000Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€14700 – €23200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €7100Verwarmen en koelen
Lucht-water€4600 – €6075goede performance, buitenunit maakt geluid
Hybride€3000 – €6450Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ambt Delden verbruikt plusminus 1660 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €255 tot €385. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €130 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€651
Buitenlucht2775kWh€430€221
Bodemwarmte2000kWh€299€352
Hybride1325 kWh + 550 M3€462€189

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ambt Delden?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele van deze eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hof van Twente?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de duurzame groene lening in de gemeente Hof van Twente. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.hofvantwente.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, dikwijls is er de ISDE-subsidie Ambt Delden. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €550 en kunnen oplopen tot €4000. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ambt Delden (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je circa €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf ongeveer €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€100, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinSEHVVX40BAW + 2x SERHQ020BAW140 KW€5150,-
SiracLSQ02RC3 KW€1600,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHVX16S26(**)9W12 KW€2500,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Ambt Delden aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het energiegebruik komt voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!