Warmtepomp Hengevelde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Hengevelde? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een economische en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei elementen. Op onze website check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Hengevelde.
warmtepomp-installateur-7496

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Constante temperatuur
 • Diverse erkende installateurs
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcodegebied7496
Netnummer0547 (+31547)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hengevelde

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit tal van versies. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hengevelde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Hengevelde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van deze pagina check jij moeiteloos leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7496).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf lees je handige adviezen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hengevelde kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing loopt op tot €225,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €16.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.200 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Hengevelde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hengevelde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een fors lagere energierekening. Door middel van een hoge subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6100. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3400. De eindfactuur is gebaseerd op allerlei aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24400Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€16900 – €23300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4700 – €6325Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4750 – €6200Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2125 – €5200Simpele oplossing voor thuis

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Hengevelde verbruikt grofweg 1660 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €245 tot €385. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €150 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€652
Buitenlucht2725kWh€437€215
Bodemwarmte1650kWh€306€346
Hybride1525 kWh + 450 M3€469€183

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hengevelde?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hof van Twente?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via de gemeente Hof van Twente. Kort gezegd een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.hofvantwente.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hengevelde. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €775 tot doorgaans €3050. Interesse naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hengevelde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op pakweg €1825.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€200, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinSEHVVX64BAW + 2x SERHQ032BAW153 KW€6450,-
SiracLSQ03RW8 KW€2800,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHVX16S26(**)9W12 KW€2350,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Hengevelde aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!