Warmtepomp Gemert-Bakel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Gemert-Bakel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Hierna bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Gemert-Bakel.
warmtepomp-installateur-5421

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Interessante salderingsregeling
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode-regio5421
Netnummer0492 (+31492)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Gemert-Bakel

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt tal van producten. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gemert-Bakel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert jouw huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Gemert-Bakel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met warmtepomprevolutie.nl vergelijk je direct (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5421).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop tref je waardevolle toelichtingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat past bij jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Gemert-Bakel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de potentiële besparing ligt op €210,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.700 en €23.000. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.350 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Gemert-Bakel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gemert-bakel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een significant lagere energierekening. Aan de hand van actuele subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7800. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3100. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels meerdere facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23500Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€15400 – €23000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4950 – €6000Eenvoudige installatie
Lucht-water€3550 – €6725Ruimte subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2925 – €5450Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Gemert-Bakel gebruikt pakweg 1510 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €320. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €160 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€718
Buitenlucht2425kWh€474€244
Bodemwarmte2025kWh€330€388
Hybride1450 kWh + 600 M3€510€208

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Gemert-Bakel?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Gemert-Bakel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Gemert-Bakel. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.gemert-bakel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Gemert-Bakel. De omvang van de subsidie hangt samen met energielabel en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot doorgaans €2450. Onderzoek doen naar de april 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gemert-Bakel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij plusminus €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
iDMTERRA SW 35 Twin; 81034746 KW€6400,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW230 YKA + TSA-200025 KW€3800,-
VaillantgeoTHERM VWS 83/3 (0010009077)9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Gemert-Bakel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente