Warmtepomp Grave

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Grave? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing loopt op tot €260,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei aspecten. Als je iets verders scrollt tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Grave.
warmtepomp-installateur-5361

 • Verantwoorde investering
 • Verwarmen en koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5361
Netnummer0486 (+31486)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Grave

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit diverse installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grave biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Grave? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze website vind jij zonder moeite warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5361).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna vind je omvangrijke info omtrent de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Grave kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €290,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.600 en €19.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.075 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Grave (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grave

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Echter, het betekent veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5900. Een hybride oplossing is er vanaf €2400. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op velerlei aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27600Hoog rendement, relatief duur
Water-water€15200 – €24800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5450 – €7000Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5250 – €7500Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2500 – €5300Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Grave gebruikt om en nabij 1450 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Eneco of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €250 tot €320. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €150 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€721
Buitenlucht2475kWh€497€224
Bodemwarmte1875kWh€353€368
Hybride1400 kWh + 375 M3€534€187

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Grave?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Grave?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Grave. Dit is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.grave.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Grave. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot gemiddeld €2650. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Grave (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je circa €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
iDMTERRA SW 28 H; 81035337 KW€5500,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW120 YHA + TSA-100011 KW€2400,-
VaillantgeoTHERM VWS 84/3 (0010009080)9 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Grave aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Grave, Escharen, Velp, Gassel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente