Warmtepomp Elsendorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Elsendorp? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en milieuvriendelijke methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €190,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Elsendorp.
warmtepomp-installateur-5424

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Waardevermeerdering huis
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode-regio5424
Netnummer0492 (+31492)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Elsendorp

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Er is keuze uit tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Elsendorp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Elsendorp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl tref jij snel de beste installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5424).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna ontdek jij bruikbare gegevens met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Elsendorp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €17.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.150 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Elsendorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-elsendorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent een significant lagere energierekening. Door middel van de huidige subsidies haal jij een goede terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6600. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3300. De factuur wordt bepaald door diverse factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €27400Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€18000 – €20100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3700 – €7150Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3800 – €6500Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2125 – €6450Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Elsendorp gebruikt om en nabij 1510 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €250 tot €315. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €155 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€706
Buitenlucht2800kWh€466€240
Bodemwarmte1800kWh€325€381
Hybride1550 kWh + 425 M3€501€205

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Elsendorp?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele zaken: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Gemert-Bakel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor een speciale groene lening in de gemeente Gemert-Bakel. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.gemert-bakel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Elsendorp. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €725 tot wel €3000. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Elsendorp (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ong. €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0101T MTD242 KW€6000,-
NilanVT2130 ECO0 KW€1400,-
ClimavenetaAWR 0041M DHW2 XE8 KW€1950,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Elsendorp aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende vermijd je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Gedegen isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!