Warmtepomp Milheeze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Milheeze? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene facetten. Hierna ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Milheeze.
warmtepomp-installateur-5763

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verkoeling in de zomer
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud nodig
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode-regio5763
Netnummer0492 (+31492)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroom-gebruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Milheeze

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Milheeze kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Milheeze? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via deze website bekijk jij veelzijdige installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5763).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Onderstaand bekijk je handige raadgeving aangaande actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Milheeze heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.500 en €17.000. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Milheeze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-milheeze

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar, het betekent flink lagere energiekosten. Dankzij een royale subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7400. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2400. De totaalprijs wordt gecalculeerd door velerlei onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26500Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€15800 – €21600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4900 – €6725CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4000 – €6750Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2050 – €6550Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Milheeze verbruikt ong. 1510 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schatten we op €280 tot €325. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €185 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€661
Buitenlucht2650kWh€449€212
Bodemwarmte1700kWh€317€344
Hybride1475 kWh + 500 M3€483€178

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Milheeze?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele voorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Gemert-Bakel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de interessante groene lening van je gemeente Gemert-Bakel. Het betreft een speciaal soort lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.gemert-bakel.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Milheeze. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met energielabel en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot ongeveer €2450. Informeren naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Milheeze (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze plusminus €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij plusminus €2425.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€250, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaBWR 0071T DHW221 KW€3600,-
Orca EnergijaZSW-300-PLUS(1)0 KW€1250,-
Climavenetai-KIR-MTD 0101t24 KW€3700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Milheeze aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota komt voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!