Warmtepomp Bakel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Bakel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een relatief goedkope en duurzame methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart al snel €195,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. In het volgende kopje tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bakel.
warmtepomp-installateur-5761

 • Minder impact op het milieu
 • Comfortabel leefcomfort
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode-regio5761
Netnummer0492 (+31492)
Gasgebruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bakel

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bakel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het huis en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Bakel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door deze pagina check jij vandaag nog installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5761).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij bruikbare toelichtingen aangaande de soorten warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bakel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €170,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €11.700. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.300 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Bakel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bakel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Aan de hand van de hoge subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7200. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke rekening wordt getekend door allerlei onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €26800Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€15900 – €24400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4800 – €6175Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5100 – €7275Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2975 – €6800Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Bakel verbruikt plusminus 1510 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €280 tot €370. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €130 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€660
Buitenlucht2675kWh€442€218
Bodemwarmte1825kWh€310€350
Hybride1550 kWh + 600 M3€475€185

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bakel?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Gemert-Bakel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario hebben we de duurzame groene lening via de gemeente Gemert-Bakel. Kort gezegd een interessante lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.gemert-bakel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Bakel. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €950 tot maar liefst €3900. Interesse naar de maximale subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bakel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je grofweg €1625.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0071T MTD222 KW€3850,-
Orca EnergijaZSW-300-PLUS(0)0 KW€1250,-
Climavenetai-KI-MTD 0095t22 KW€3500,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? In het volgende stukje doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Bakel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo vermijd je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!