Warmtepomp Landerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Landerd? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval heb je recht op een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Landerd.
warmtepomp-installateur-5410

 • Groene investering
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Netnummer0486 (+31486)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Landerd

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met meerdere systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Landerd heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Landerd? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels de warmtepomp-vergelijker vind jij zonder moeite warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5410).
 2. Specificeer de woning. Zoals categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op deze pagina vind jij actuele gegevens aangaande alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Landerd heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €15.900. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het echte verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.825 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Landerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-landerd

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. D.m.v. ISDE subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €7100. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door diverse facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €25900Passief koelen, relatief duur
Water-water€17100 – €21600Kan ook koelen
Lucht-lucht€3750 – €7300Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5150 – €7500Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2475 – €6350Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Landerd verbruikt pakweg 1690 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing varieert van €220 tot €315. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €155 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€729
Buitenlucht2700kWh€474€255
Bodemwarmte1775kWh€328€401
Hybride1300 kWh + 575 M3€510€219

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Landerd?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Landerd?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Landerd. Het gaat om een speciaal soort lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.landerd.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Landerd. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €550 tot wel €2750. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Landerd (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je pakweg €1925.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ImmergasAudax top 16 ErP Mono9 KW€2200,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VA + ERSD-VM2C4 KW€1700,-
VaillantgeoTHERM VWS 36/4.1 230 V (0010022462)3 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Landerd aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Schaijk, Reek, Zeeland, Verspreide huizen Zeeland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente