Warmtepomp Uden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Uden? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en ecologische oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €170,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Verderop vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Uden.
warmtepomp-installateur-5401

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Veel geld besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5401
Netnummer0413 (+31413)
Gas-verbruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Uden

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je vindt verschillende versies. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Uden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Uden? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij in een zeer korte periode erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5401).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Onderstaand ontdek je praktische raadgeving over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Uden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.900 en €20.500. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Uden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-uden

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar het mooie is, het draait uit op veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7400. Een hybride variant koop je al vanaf €3300. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van allerlei aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €24700Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€17400 – €24900Koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €7300Zeer betaalbaar
Lucht-water€4800 – €6350Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2625 – €5750Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Uden gebruikt circa 1430 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schommelt tussen €255 tot €340. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €140 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€748
Buitenlucht2625kWh€494€254
Bodemwarmte2050kWh€344€404
Hybride1600 kWh + 450 M3€531€217

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Uden?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Uden?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de regio Uden. Dit is een speciale lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.uden.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Uden. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot doorgaans €3450. Onderzoek doen naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Uden (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ongeveer €1650.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
InterClima-MTAHCY 08117 KW€2850,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112YAA + ERSC-VM2C12 KW€2500,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E 201.D109 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Uden aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte verloren gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Uden, Volkel, Odiliapeel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente