Warmtepomp Gemert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Gemert? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario profiteer je van een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Gemert.
warmtepomp-installateur-5421

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Een zeer hoog rendement
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcodegebied5421
Netnummer0492 (+31492)
Gasgebruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Gemert

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gemert kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bestudeert het huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Gemert? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze vergelijker bekijk je waardevolle leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5421).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Verderop doorzoek jij handige toelichtingen aangaande de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Gemert kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.200 en €20.100. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.900 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Gemert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gemert

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Echter, het draait uit op veel minder stookkosten. Via een hoge subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke investering hangt af van diverse onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23500Hoog rendement, erg duur
Water-water€15800 – €21200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4750 – €7175Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4100 – €6975Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2175 – €5500Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Gemert gebruikt circa 1510 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing ligt tussen de €225 tot €360. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €130 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€704
Buitenlucht2325kWh€493€211
Bodemwarmte1750kWh€352€352
Hybride1375 kWh + 400 M3€528€176

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Gemert?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Gemert-Bakel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een optie voor de interessante groene lening via de gemeente Gemert-Bakel. Het betreft een aantrekkelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.gemert-bakel.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Gemert. De omvang van de subsidie hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot doorgaans €2350. Informeren naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gemert (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze circa €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0091T DHW234 KW€5200,-
NilanVT3150 ECO0 KW€1250,-
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0041MS9 KW€2050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Gemert aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!