Warmtepomp Handel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Handel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval ontvang je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van allerlei variabelen. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Handel.
warmtepomp-installateur-5423

 • Zet het milieu op 1
 • Beschikt over koelende functie
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veilig alternatief
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode-regio5423
Netnummer0492 (+31492)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroom-gebruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Handel

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er bestaan tal van oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Handel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Handel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door de warmtepomp-vergelijker vind jij binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5423).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op deze pagina vind jij veelzijdige gegevens met betrekking tot de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Handel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €300,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.400 en €15.300. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk model heeft relevante eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.475 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Handel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-handel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar, het resulteert in veel minder stookkosten. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6500. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2900. De totaalprijs wordt berekend door specifieke zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27800Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€13100 – €21100Ook koelende functie
Lucht-lucht€3850 – €6975Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3850 – €6475Goedkope installatie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2325 – €5900Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Handel verbruikt grofweg 1510 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een maatschappij als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €205 tot €390. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €185 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€705
Buitenlucht2625kWh€458€247
Bodemwarmte1750kWh€317€388
Hybride1325 kWh + 400 M3€494€212

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Handel?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een paar eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt samen met jouw normale HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Gemert-Bakel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij de gemeenten Gemert-Bakel. Kort gezegd een speciaal soort lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.gemert-bakel.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Handel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €1000 tot plusminus €2500. Benieuwd naar de september 2023 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Handel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze plusminus €1950.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2375.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaWWR 0101TS MTD242 KW€6000,-
NilanVT31600 KW€1100,-
ClimavenetaAWR 0041MS DHW2 XE8 KW€1950,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop tref je een handig stappenplan van de warmteservice Handel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!