Warmtepomp De Mortel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in De Mortel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt check je praktische info over een warmtepomp kopen in De Mortel.
warmtepomp-installateur-5425

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5425
Netnummer0492 (+31492)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroom-gebruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Mortel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je hebt keuze uit flink wat toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Mortel biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in De Mortel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze vergelijker check je snel leveranciers en installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5425).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop vind je bruikbare gegevens die gaan over de soorten warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in De Mortel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €19.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.450 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit De Mortel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-mortel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Gelukkig, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een flinke subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €5500. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2800. De totaalprijs wordt berekend door verschillende facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26500Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€14800 – €24500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5050 – €7025Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4200 – €6700Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€3000 – €5250Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in De Mortel gebruikt circa 1510 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schatten we op €265 tot €360. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €195 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€707
Buitenlucht2325kWh€474€233
Bodemwarmte1950kWh€332€375
Hybride1575 kWh + 425 M3€509€198

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Mortel?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is actief naast jouw traditionele gasketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Gemert-Bakel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening van je gemeente Gemert-Bakel. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.gemert-bakel.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, meestal is er de ISDE-subsidie De Mortel. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €825 tot wel €2600. Informeren naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming De Mortel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op pakweg €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal circa €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0101T DHW239 KW€5700,-
NilanVT100C0 KW€1250,-
Climavenetai-NRG 0061M10 KW€2150,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna is er een handig stappenplan van de warmteservice De Mortel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!