Warmtepomp De Rips

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in De Rips? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €280,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. Hierna vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in De Rips.
warmtepomp-installateur-5764

 • Minder vervuiling
 • Aangenaam leefcomfort
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Een zeer hoog rendement
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5764
Netnummer0493 (+31493)
Gasgebruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in De Rips

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt meerdere producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Rips kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert jouw woning en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in De Rips? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze website tref jij moeiteloos installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5764).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje tref je praktische gegevens aangaande alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in De Rips heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.800 en €10.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.825 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit De Rips (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-rips

Geschikte installaties:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Echter, het resulteert in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6500. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door velerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €24600Geen geluid, relatief duur
Water-water€17600 – €20300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4150 – €6975Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3500 – €7225Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €6400Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in De Rips gebruikt ongeveer 1510 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing fluctueert tussen de €210 tot €335. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €200 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€662
Buitenlucht2325kWh€457€205
Bodemwarmte1650kWh€324€338
Hybride1300 kWh + 550 M3€490€172

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Rips?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Gemert-Bakel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij gemeente Gemert-Bakel. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.gemert-bakel.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, veelal is er de ISDE-subsidie De Rips. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €700 en kunnen oplopen tot €2900. Interesse naar de maximale subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming De Rips (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze plusminus €1900.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij plusminus €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€250, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0091TS MTD226 KW€4250,-
Orca EnergijaZSW-300-PLUS(2)0 KW€1250,-
Climavenetai-KI-MTD 0101t24 KW€3700,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice De Rips aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Hiermee zorg je dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!