Warmtepomp Bennekom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Bennekom? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. Op deze pagina vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bennekom.
warmtepomp-installateur-6721

 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook in staat woning te koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode-regio6721
Netnummer0318 (+31318)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bennekom

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met tientallen toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bennekom kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het huis en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Bennekom? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij vandaag nog de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6721).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl vind je toepasbare adviezen m.b.t. populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Bennekom heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €170,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.500 en €12.900. We differentiëren vier verschillende type producten. Het echte verschil is de bron van energie. Elk type wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.025 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Bennekom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bennekom

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Gelukkig, het resulteert in flink lagere energiekosten. Geholpen door de hoge subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6100. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2700. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van diverse onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25300Hoog rendement, hoge investering
Water-water€13300 – €24800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €6475Relatief lage investering
Lucht-water€5000 – €7150Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2550 – €5600Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Bennekom verbruikt grofweg 1350 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €255 tot €320. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €200 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€703
Buitenlucht2425kWh€464€239
Bodemwarmte1600kWh€323€380
Hybride1400 kWh + 550 M3€499€204

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bennekom?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantaleisen: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ede?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan je profiteren van de erkende groene lening in de gemeente Ede. Dit is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.ede.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bennekom. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €950 tot maar liefst €3650. Informeren naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bennekom (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze circa €1775.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CTCEcoPart i425 PRO + CTC Ecologic26 KW€4400,-
RemkoWKF 70 Düsseldorf5 KW€1800,-
ClivetWSHN-EE 178 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Bennekom aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!