Warmtepomp Harskamp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Harskamp? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal aspecten. Hierna tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Harskamp.
warmtepomp-installateur-6732

 • Zet het milieu op 1
 • Ook in staat woning te koelen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Onderhoudsarme investering
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode-regio6732
Netnummer0318 (+31318)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Harskamp

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Harskamp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Harskamp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via deze pagina lees je bruikbare (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6732).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze website lees je actuele adviezen omtrent populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Harskamp kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.000 en €14.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw huidige gasketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.275 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Harskamp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-harskamp

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. Geholpen door actuele subsidies profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €7400. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3100. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op velerlei aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €26800Geen buitenunit, prijzig
Water-water€16000 – €22500Koelende functie
Lucht-lucht€5050 – €6150Relatief lage investering
Lucht-water€4500 – €7425Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2925 – €6650Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Harskamp verbruikt pakweg 1350 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Budget Energie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €280 tot €360. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €180 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€705
Buitenlucht2425kWh€479€226
Bodemwarmte1775kWh€338€367
Hybride1575 kWh + 500 M3€515€190

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Harskamp?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Ede?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Ede. Dit is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.ede.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Harskamp. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot doorgaans €1600. Benieuwd naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Harskamp (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze om en nabij €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij zo’n €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTCEcoPart 430 + CTC Ecologic32 KW€5000,-
RemkoWKF 70 Frankfurt5 KW€1800,-
ClivetWSHN-EE 3112 KW€3000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Harskamp aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!