Warmtepomp Otterlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Otterlo? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Otterlo.
warmtepomp-installateur-6731

 • Minder impact op het milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig storingen
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcodegebied6731
Netnummer0318 (+31318)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Otterlo

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden verschillende oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Otterlo kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Otterlo? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze website doorzoek je vandaag nog (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6731).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje ontdek jij toepasbare details omtrent actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Otterlo kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €10.800. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.375 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Otterlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-otterlo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. Aan de hand van een flinke subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €7300. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3000. De eindfactuur is gebaseerd op specifieke aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27800Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€13800 – €21600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3600 – €6100Kan ook als airco werken
Lucht-water€4300 – €6750goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2050 – €6600Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Otterlo gebruikt grofweg 1350 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €205 tot €350. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €125 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€704
Buitenlucht2750kWh€472€232
Bodemwarmte1700kWh€331€373
Hybride1600 kWh + 375 M3€507€197

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Otterlo?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ede?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een optie voor de erkende groene lening in de regio Ede. Het is een unieke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.ede.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Otterlo. De omvang van de subsidie hangt af van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €725 en lopen op tot wel €2450. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Otterlo (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je circa €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ong. €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CTCEcoPart 425 + CTC EcoZenith 55030 KW€4650,-
RemkoWKF 70 Köln5 KW€1800,-
ClivetWSHN-EE 219 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Otterlo aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Dan vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie resulteert in een prettig wooncomfort zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!