Warmtepomp Ederveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Ederveen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €170,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Ederveen.
warmtepomp-installateur-6744

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Waardevermeerdering huis
 • Flinke besparing

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode-regio6744
Netnummer0318 (+31318)
Gasgebruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ederveen

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit tientallen toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ederveen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bestudeert het verblijf en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Ederveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met warmtepomprevolutie.nl tref je snel leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6744).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Bijgaand vind je bruikbare toelichtingen m.b.t. populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Ederveen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €285,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.400 en €10.600. We spreken over vier verschillende type producten. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.375 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Ederveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ederveen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6200. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door verscheidene onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25500Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€13400 – €20900Kan ook koelen
Lucht-lucht€5450 – €6475Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4200 – €6925Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2550 – €5400Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Ederveen gebruikt ongeveer 1350 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €220 tot €350. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €175 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€708
Buitenlucht2400kWh€460€248
Bodemwarmte1750kWh€319€389
Hybride1525 kWh + 375 M3€496€212

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ederveen?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele van deze voorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is actief naast jouw bestaande gasketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ede?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Ede. Het betreft een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.ede.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Ederveen. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €950 tot wel €1550. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ederveen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze zo’n €1975.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CTCEcoPart 435 + CTC Ecologic38 KW€5600,-
RemkoWKF 70 Compact5 KW€1800,-
ClivetWSHN-EE 6123 KW€4100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe werkt dit? Verderop kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ederveen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Daarmee weet je zeker dat de warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!